Bokbordsprogrammet: Vuxendelen 
Norra Latin/Norra Ljusgården

Göran Greider

13:00 – 13:45
Göran Greider i samtal om ”Stugland”.

Han spårar drömmen om stugan till det tidiga 1900-talets nationalromantik och spirande välfärdsstat. Boken är samtidigt en landsbygdsmemoar och en vindlande essä som rör sig mellan August Strindberg och Elsie Johansson, slagghögar i Falun och Thoreaus tjärn i Walden.

Foto: Förlag Volante

Eva Lindström. Foto: Jonas Adner

14.00 – 14.45
Eva Lindström – årets ALMA pristagare.

Vi möter Eva Lindström, en svensk bilderbokskonstnär. Hon har gett ut 35 egna bilderböcker samt illustrerat en lång rad böcker i samarbete med olika författare. Hennes berättelser berör både stora livsfrågor och vardagliga händelser, klurig humor samsas med det absurt mystiska. 

Foto: Jonas Adner
Håkan Lindgren
Benjamin Falk

15.00- 15.30
Hur når man sina författardrömmar?

Samtal mellan Håkan Lindgren och Benjamin Falk
Moderator är Marcus Tallberg

Ung med författardrömmar? Kom och lyssna på författarna Håkan Lindgren och Benjamin Falk när de berättar om sina författarresor. Benjamin debuterade i våras med ”Karma är en bitch – mordet på en klimatikon”. Håkan debuterade 2015 med ”Att raka en zebra” och kommer med sin femte roman i september. Tillsammans ger de tips på hur man kan slå sig igenom bruset genom sociala medier och vad mer man kan göra för att nå sina läsare.

Liam Sebestyén
Marcus Tallberg

16.00-16.30
Att skriva fantastik

Samtal mellan Liam Sebestyén och Marcus Tallberg

Hur skriver man fantastik på svenska? Vad kan ska man tänka på och i vilken ände ska man börja? Med världen eller karaktären? Liam Sebestyén debuterar med ”Drakväckaren” den 21 augusti och Marcus Tallberg ligger bakom ”Kraften”-trilogin – sista delen släpps i november 2022.

Bokbordsprogrammet: Vuxendelen 
Tankarnas trädgård, Centralbadet

Pascal Engman

14:00
Pascal Engman 
om ”Kokain”. 

I denna hisnande, mörka, thriller skildras de mänskliga kostnaderna av droghandeln men också det okuvliga hoppet om att kunna ge en bättre värld till sina barn.

Foto: Alexander Donka

Moa Herngren

14:30
Moa Herngren 
om ”Skilsmässan”. 

Moa Herngren skildrar än en gång mästerligt de tabun som finns i relationer och de känslor som vi kanske inte pratar om så ofta. Hon beskriver hur situationer kan uppfattas så totalt olika och hur små händelser i vardagen kan växa till oöverstigliga hinder.

Foto: www.norstedts.se

Helena Sigander

15:00
Stockholm läser fyller 20 år! 

Författaren Helena Sigander, som startade Stockholms största läsecirkel, berättar om hur den startade och talar om sina aktuella böcker Dosan och Sigillet, romanerna om Helga Gregorius.

Thomas Bergholtz

Kl 15.30
Thomas Bergholtz om ”Din granne vid Sergels torg”. 

Kulturhuset Stadsteatern ligger mitt i hjärtat av huvudstaden. Och mitt i huset ligger informationsdisken där allt kan hända och gör det hela tiden. Thomas Bergholtz har arbetat där i 25 år och sett det gripande skådespelet på nära håll.

Asa Erlandsson

Kl 16:00
Åsa Erlandsson om ”Drottninggatan”. 

Den prisbelönta författaren Åsa Erlandsson berättar om fyrtio sekunder som satte skräck i en hel nation. Boken bygger på intervjuer med hundratals människor, varav flera berättar för första gången.

Foto: Mondial förlag

Jan Malmborg

Kl 16:30
Jan Malmborg om ”Trubbel: berättelsen om Olle Adolphson”. 

Edvin Adolphson var hans pappa, Evert Taube hans mentor och Maj Sjöwall hans första förälskelse. Under mer än ett halvsekel befann han sig i hjärtat av det svenska kulturlivet. 

Foto: Fredrik Hjerling

Författarsamtalen hålls av bibliotekarien Patrik Schylström.